Hulp huurtoeslag aanvragen

Lukt het niet om een aanvraag in te dienen bij de overheid om huurtoeslag aan te vragen? Om Huurtoeslag aan te vragen moet je zelf een aanvragen indienen bij de Belastingdienst/Toeslagen of dit door een Belastingadviseur laten doen.

Binnen 10 minuten geregeld via Huurtoeslag

Via Huurtoeslag kun je gemakkelijk een aanvraag indienen zonder DigiD en kennis van Huurtoeslag.
Huurtoeslag is de intermediair voor aanvragen, stopzetten en wijzigen van je huurtoeslag (binnen 10 minuten).
Bereken gratis of je recht hebt op huurtoeslag via deze link, heb je recht op huurtoeslag dan is het zo geregeld!

Huurtoeslag zelf regelen via de Belastingdienst/Toeslagen

Wil je huurtoeslag aanvragen voor dit jaar dan is dat mogelijk. Maar wil je huurtoeslag aanvragen voor voorgaande jaren dan kan dat alleen als er nog geen aangifte inkomstenbelasting over dat jaar is gedaan. Standaard kun je uitstel aanvragen tot 1 September.

Wanneer kan ik huurtoeslag ontvangen/aanvragen?
Je kunt huurtoeslag alleen ontvangen als je voldoet aan alle voorwaarden. Je ontvangt de huurtoeslag op de 1e van elke maand.
Als je per bijvoorbeeld 15 Januari huurtoeslag toegekend krijgt dan ontvang je de huurtoeslag op de 1e van Februari, let op! dit is een voorbeeld dit verschilt per situatie.

Aanvragen huurtoeslag is stappen
1. Controleer of je recht hebt op huurtoeslag (terugbetalen kan leiden tot financiële problemen).
2. Ga naar de website van de Belastingdienst/Toeslagen om in te loggen op Mijn toeslagen
3. Je word doorgestuurd naar de inlog pagina van de overheid van DigId.
4. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om vervolgens in te kunnen loggen op Belastingdienst/Toeslagen.
4.1. Als je nog geen DigId hebt maak deze dan aan via DigId.nl aanvragen duurt gemiddeld 5 tot 10 dagen. Wil/kun je niet meer wachten regel het binnen 10 minuten
5. Als je ingelogd bent met je DigId dan kun je in het scherm van de belastingdienst kun je je eigen gegevens inzien en wijzigen.
6. Klik naast Huurtoeslag op Aanvragen > en vul uw gegevens in.

Huurtoeslag aanvragen

Dit gebeurt er na je aanvraag:
De Belastingdienst controleert je aanvraag op basis van de gegevens die je zelf hebt ingevuld. Als je aan alle voorwaarden voldoet dan krijg je de huurtoeslag uitbetaald.

Huurtoeslag verlengen
Huurtoeslag verlengen is niet nodig, als je situatie niet wijzigt dan ontvang je het volgende jaar ook nog huurtoeslag. Je krijgt altijd van de Belastingdienst aan het einde van het jaar een voorschotbeschikking voor het nieuwe jaar. Als je deze aan het einde van het jaar niet ontvangt dan heb je volgens de Belastingdienst geen recht meer op Huurtoeslag. Je ontvangt hier over altijd bericht van de belastingdienst, als je denkt dat je nog wel recht hebt op huurtoeslag dan kun je opnieuw een aanvraag indienen.

Situatie gewijzigd
Je blijft zelf verantwoordelijk voor het aanvragen en het tijdig doorgeven van een wijziging van je gegevens. Als je de belastingdienst niet tijdig op de hoogte stelt heb je kans dat je een naheffing ontvangt.